Резултати по ключова дума: сол Намерени 17
1 грам сол е разликата между живота и смъртта
СЗО препоръчва само по 5 грама на ден.
Солта е наркотик
Тя е пристрастяваща и това може да се превърне в рисков фактор за хипертония.
Какво не трябва да консумираме, за да опазим бъбреците си
Експерти препоръчват да не се консумират пет определени храни, за да се поддържа бъбречната функция нормална.
Храни и напитки, които стимулират стреса
Ако безпокойството се е настанило в живота ви, може да се наложи да изключите тези храни от менюто си.
Какво трябва да променят в менюто си заразените с COVID-19
Трябва да се внимава с два основни продукта.
АПИ призова шофьорите да подготвят колите си за зимата
Очаква се в периода 1-15 ноември, в зависимост от метеорологичните условия, да бъде въведено зимното поддържане на пътната мрежа в цялата страна.
Kои храни водят до преждевременно стареене?
Диетолог разкри как да избегнем преждевременното остаряване.
Учени доказаха ползите от сиренето и кашкавала за здравето
Te могат да предпазят кръвоносните съдове от солта в храната.
В Бургас представят всички видове сол, които се добиват от Атанасовското езеро
Ще има дегустация на карамел и шоколад със сол.
Как да предпазим сърцето си от летните горещини?
Пиенето на поне 1.5 до 2 литра течности на ден през горещите летни месеци е задължително и е начин да си спестим редица здравословни проблеми. Приемането на течности обаче зависи и от това в какво здравословно състояние е даденият човек....
Махат солниците от ресторантите в Турция
На масите в турските ресторанти вече няма има солници, съобщава Анадолската агенция, като се позовава на председателя на Федерацията на ресторантьорите и сладкарите в Турция Айкут Йенидже. Тази мярка се предприема, след като федерацията е подписала...
Черната хималайска сол – коктейл от полезни минерали за добро здраве
Кала намак – така я наричат в Индия и Пакистан, или черна хималайска сол, е една от най-полезните видове сол. Тя е с вулканичен произход и в състава й влизат над 70 минерала, включително флуорид, йод, калий, магнезий, железен сулфид и...
Консумацията на сол допринася за поява на алергични реакции
Учени от Техническия университет в Мюнхен установиха, че отлагания на готварска сол в човешкия организъм допринасят за поява на алергични реакции, съобщи сайтът MedicalXpress, цитиран от БТА. Били анализирани образци от кожата на пациенти,...
Какво ще се случи с тялото ни, ако откажем солта?
Солта присъства в ежедневното ни меню и изглежда невъзможно да се откажем напълно от нея. Ако консумираме предимно приготвена от нас храна, задачата е една идея по-лесна. Но солта се съдържа във почти всички готови и пакетирани хранителни изделия,...
Превръзките със сол лекуват 12 болести, ето как
Ефективността на солевите превръзки е доказана на практика. Използват се от много години и са спасили хиляди хора от различни болести, в т.ч. и от операции. За приготвянето на солевия разтвор е необходима морска или обикновена готварска сол,...
Седем вида сол и как се отразяват на здравето ни
Почти всичко има по-добър вкус с щипка сол - от зеленчуци до месо, та дори и шоколадът! Световната академия по хранене и диетология препоръчва консумирането на 1500 до 2300 мг на ден (приблизително 1 чаена лъжица). Знаете ли обаче, че има много...
Солта увеличава риска от множествена склероза
Голямата консумация на сол увеличава риска от множествена склероза, установиха учени от Йейлския университет, съобщава сайтът MedicalXpress, цитиран от БТА. Множествената склероза е хронично автоимунно заболяване, при което се нарушава миелиновата...