Испанската диетоложка Елене де ла Фуенте Идалго разкри как да избягваме преждевременното остаряване.
„Говорейки за подобни мерки, обикновено слагаме акцент върху необходимостта от физически упражнения, но забравяме най-важното – правилна диета в съчетание със здравословни навици. Това забавя процесa на окисляване и остаряването на всички клетки в нашия организъм“, обясни специалистката, цитирана от БНР.
Сред „стареещите“ продукти тя посочва: пържените картофи, маргарина с голямо количество трансмазнини, солта и захарта.
Идалго съветва да се залага на пресните сезонни плодове и зеленчуци, на бобовите, ядките, пълнозърнестите храни, както и на ферментиралите млечни продукти като киселото мляко. Освен това е нужен отказ от алкохола.
Добави коментар