Как да предпазим сърцето си от летните горещини?

14:40, 01 юли 19 25 1932 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пиенето на поне 1.5 до 2 литра течности на ден през горещите летни месеци е задължително и е начин да си спестим редица здравословни проблеми. Приемането на течности обаче зависи и от това в какво здравословно състояние е даденият човек.

"Хипертониците трябва да внимават с кръвното си, а при хората с проблеми температурата в помещението, в което са, трябва да е до 28 градуса", каза кардиологът Младен Григоров пред Bulgaria ON AIR.

По думите на лекаря майките, които ограничават водата за малките деца и бебетата, бъркат, защото млякото не би могло да замести водата.

"Когато едно дете плаче, много често това е признак, че е дехидратирано", добави той.

Според него през лятото не бива да се ограничава много и солта. Препоръчителна е консумацията на плодове и зеленчуци, както и леко подсладена или леко подсолена вода.

"Айрянът е чудесно решение за горещините, а приемът на витамини трябва да идва от плодовете и зеленчуците", каза още той.

Според кардиолога спортът трябва да бъде ограничаван от 11 до 16/18 ч., но в прохладните часове е препоръчително да се движим повече.

"България е един от шампионите по хора, страдащи от заболявания на сърцето. Държавите с истинска профилактика са намалили смъртността с до 20%, което е изключително голямо постижение", коментира проф. Григоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама