Ева Майдел: Българите трябва да имат по-високи доходи, но те постепенно настигат европейските

13:10, 07 май 19 / Политика 25 1456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Всичко, което правим в ГЕРБ – от магистрали, през добри отношения с европейските институции заради еврофондовете, до привличане на чужди инвестиции, е с тази важна цел – развитие на икономиката, за да растат доходите", каза кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент Ева Майдел, която посети днес русенско дружество за производство на бои, както и фирма за производство на облекло.

Ева Майдел подчерта, че в България обемът на производството понастоящем е най-висок от 1989 година. В същото време безработицата е с най-ниско регистрирано ниво в новата ни история – 4.7%. Прогнозата на Европейската комисия поставя България в Топ 3 на държавите с най-висок икономически растеж за 2020 г. с 3.6%. Това е много над средното за ЕС.

„Осъзнавам, че българите трябва да имаме по-високи доходи. Но истината е че доходите постепенно настигат европейските. Откакто сме в ЕС средната заплата се е увеличила тройно – от 400 лв. през 2007 г. до 1200 лв. в началото на 2019 г.“, добави кандидатът за евродепутат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама