Взрив на цистерна в Русе, има загинал

12:25, 24 ное 22 25 2653 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Камион-цистерна с отработени масла се е взривил в локалното платно, което се намира успоредно на международния булевард „България“ в Русе.

Сигналът е подаден около 11:00 часа, съобщиха от полицията. Кметът на Русе Пенчо Милков обясни, че инцидентът е станал на смазочния завод „Лубрика" в Източна промишлена зона на града. 

При инцидента има загинал, потвърдиха за БТА от Спешна помощ. Шофьорът на цистерната е невредим, но за съжаление служителят, който е зареждал, макар и опитен, е загинал, пише кметът. 

На място са изпратени екипи на полицията, на противопожарната служба и на Спешна помощ, които и в момента са на мястото на инцидента. Цистерната е загасена. Движението по международния булевард не е спряно.

За русенци няма екологична опасност, районът е обезопасен и се разчиства", заяви още Пенчо Милков. „От фабриката са реагирали мигновено, колите на пожарната също са дошли навреме. Работниците са евакуирани", съобщи той.

 
 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама