Русенска черква остана без камбана

18:12, 13 яну 19 25 1152 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Църква в Русенско остана шест месеца без камбана, след като митрополията е отказала да я възстанови, съобщи Bulgaria ON AIR.
Наложило се е хората сами да търсят начин да я ремонтират със собствени средства, за да може тя да оглася отново селото. Местните жители са възмутени от бездействието на църковните служители.

Камбаната на 150-годишната църква в село Писанец е една от местните реликви, тъй като е свързана с историята на населеното място.

Тя е подарена през 1882-а година от руския подполковник Григориев, чиято част по време на Руско-турската освободителна война е била в селото и го е освободила. При инцидент през лятото тя пада и се чупи. За местните хора това е истинска драма. Кметството търси съдействие от митрополията, но оттам отказват да помогнат без обяснение. 

Местен жител се заема с ремонта със свои средства, а хората са възмутени. Потърсени за коментар, от митрополията в Русе лаконично отговориха, че камбаната е възстановена и отказаха да обяснят защо не са помогнали на местната църква.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама