Русенска черква остана без камбана

18:12, 13 яну 19 / Общество Сподели в: 25 332 Topnovini Автор: Topnovini
1

Църква в Русенско остана шест месеца без камбана, след като митрополията е отказала да я възстанови, съобщи Bulgaria ON AIR.
Наложило се е хората сами да търсят начин да я ремонтират със собствени средства, за да може тя да оглася отново селото. Местните жители са възмутени от бездействието на църковните служители.

Камбаната на 150-годишната църква в село Писанец е една от местните реликви, тъй като е свързана с историята на населеното място.

Тя е подарена през 1882-а година от руския подполковник Григориев, чиято част по време на Руско-турската освободителна война е била в селото и го е освободила. При инцидент през лятото тя пада и се чупи. За местните хора това е истинска драма. Кметството търси съдействие от митрополията, но оттам отказват да помогнат без обяснение. 

Местен жител се заема с ремонта със свои средства, а хората са възмутени. Потърсени за коментар, от митрополията в Русе лаконично отговориха, че камбаната е възстановена и отказаха да обяснят защо не са помогнали на местната църква.

 

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани