Екстрадират предполагаемия убиец на Виктория Маринова

07:40, 17 окт 18 25 1461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Очаква се заподозрения за убийството на журналистката Виктория Маринова да се прибере в България с полет от Германия тази вечер. Това стана, след като съдът в германския окръг Целе разреши екстрадирането на 21-годишния Северин Красимиров.

Съдебна охрана ще придружава Северин до България, след което - отново с конвой, той трябва да бъде отведен до ареста в Русе.

В присъствието на адвокат - упълномощен или ако няма такъв - служебен, на Красимиров трябва да му бъдат повдигнати обвиненията за изнасилване и за убийство по особено мъчителен за Виктория Маринова начин. В момента той е обвиняем задочно.

До 72 часа Северин Красимиров трябва да бъде изправен пред Русенския окръжен съд, който да се произнесе по искането на прокуратурата за постоянното му задържане под стража.

Докато беше в Германия, 21-годишният мъж призна, че е убил, но не и че е изнасилил Виктория. Тези признания нямат процесуална стойност по българския НПК и трябва да бъдат потвърдени и пред българските разследващи.

Дали Северин ще иска да бъде съден по съкратена процедура, което би го спасило от доживотен затвор, ще зависи от това дали ще се признае за виновен и по двете обвинения, когато делото започне по същество в Русенския окръжен съд.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама