Цацаров: Нито една версия за убийството на Виктория не е изключена

09:40, 16 окт 18 / Общество 25 380 Topnovini
1

Нито една версия за убийството на Виктория Маринова не е изключена и до момента. „Хипотезата, че журналистката е нападната заради работата си към момента не намира каквато и да е опора в доказателствата по делото. Това, което се работи в момента, основно е свързано с версията за спонтанно нападение”, обясни главният прокурор Сотир Цацаров пред Нова телевизия.

При разпита пред германските власти Северин Красимиров не отрича извършеното убийство. Той го описва фрагментарно и отказва да говори за сексуалното посегателство. Според Цацаров обаче тези обяснения  не кореспондират със събраните доказателства.  Той посочва, че няма информация, която да сочи предизвикване от страна на жертвата. „Става дума за грубо, брутално нападение, очевидно под остатъчното влияние на алкохол, а може би и наркотични вещества, чиято основна цел е била сексуално посегателство.

Главният прокурор заяви, че няма данни за заболяване на Северин,каквито твърдения има от страна на неговата майка. За дефицити в умственото му развитие не мисля, че може да се говори с оглед на действията му за незабавно укриване в Германия, коментира Сотир Цацаров.

"Интересна подробност от разследването – когато отидохме в Русе заедно с министъра на вътрешните работи и когато все още една голяма част от информацията за извършителя не беше събрана, там ни чакаше изготвен психопрофил от експертите от Института по криминалистика към МВР. Когато сега чета този профил, първо той отговаря на 90% на личността и мотивите на извършителя и второ, освен това, той е и едно свидетелство за доста добра професионална работа", каза още Сотир Цацаров.

Във връзка с коментарите от медии и представители на европейски институции Сотир Цацаров заяви, че е бил задействан „преднамерен сценарий, който целеше да покаже, че в България убиват журналисти заради тяхната разследваща дейност”.

За проверката на строителната компания "Джи Пи Груп" Сотир Цацаров обясни, че е образувано  досъдебно производство за пране на пари, в рамките на което е наложен запор на превод за 14 млн евро от физическо лице.

Парите са усвоявани от свързани лица и свързани фирми, каза още главният прокурор. Едновременно с това на ДАНС са възложени други действия, които са свързани с установяването на всички механизми на финансирането на съответните европейски проекти, както и това, че всъщност парите са усвоявани от свързани лица и свързани фирми. От фирмата обявиха, че не  запорирани техни средства, а на свързани с компанията компании. 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 218 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.