Пожарникарите празнуват в Русе и Разград

15:00, 10 сеп 18 25 1578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 14 септември българските пожарникари и спасители честват своя професионален празник. Дните от 10 до 17 септември са определени за “Седмица на пожарната безопасност”, която се отбелязва с множество прояви в цялата страна.

В периода  от 11 до 14 септември (вторник - петък) за времето от 9:00 до 12:00 часа, на територията на структурните звена на РДПБЗН-Русе са открити приемни с отворени телефонни линии за граждани.

На 11 септември (вторник) ще се проведе „Ден на отворени врати” в структурните звена на РДПБЗН-Русе с разясняване на мерки за пожарна безопасност и защита при бедствия. На 11 и 12 септември в района на Втора РСПБЗН – Русе (на адрес бул. бул. “България” № 300), ще се проведе турнир по футбол.  Участват 6 отбора.

На 13 септември от 11:00 часа в Първа РСПБЗН -Русе (гр. Русе, бул. “Трети март” № 23) каним всички бивши служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Русе, както и служилите в бившите противопожарна охрана и гражданска отбрана, на традиционото поднасяне на венци и отдаване почит към загиналите при изпълнение на служебния им дълг служители. На 17 септември, във връзка със Седмицата на пожарната безопасност и Първия учебен ден, пожарникари и спасители ще се проведе демонстрация с техника, оборудване и екипировка за деца, ученици и техните родители. Тя ще се състои в района пред Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе.

Демонстрационни учения и занятия за гасене на пожари и извършване на аварийно-спасителни дейности ще се проведат пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров” в Разград на 13 септември от 10:00 часа. 

Демонстрации ще има и на още няколко места: в ДГ”Шестте ястребинчета” в Разград – на 12 септември от 10,00 ч.; в ДГ”Славейче” в Цар Калоян – също на 12 септември от 10,00 ч.; в ОДЗВеселие”-Лозница – на 11 септември от 10,00 ч.

През цялата седмица – 10-14 септември в районните служби ще има Дни на отворените врати, както и приемни за гражданите с отворени телефонни линии.

По общини ще има срещи с младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”, срещи и беседи деца от учебните заведения в региона.

На 13 септември огнеборците от региона ще поднесат венец пред паметната плоча на мл.серж. Стефан Д.Петров, който преди години е загинал при изпълнение на служебния си дълг.
В Исперих ще бъде подредена експозиция от музейни експонати и въоръжение, свързани с историята на пожарното дело в общинския град.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама