Седмица на пожарната безопасност започна и в Кърджали

12:45, 10 сеп 18 25 1789 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започва Седмицата на пожарната безопасност в област Кърджали. От 10 до 14 септемри, Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", организира многобройни прояви, посветени на професионалния празник на пожарникарите. 

От 10 до 14 септември Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще разпространяват информационни материали сред населението с превантивни съвети за недопускане на пожари и за правилно поведение при такива произшествия.

На 10 и 11 септември от 10 до 12 часа в детските градини „Ян Бибиян“ и „Здравец“ в Кърджали пожарникари ще обучават децата как да се предпазват от пожари в училище и в дома и ще демонстрират действия с пожарна и спасителна техника. На 10, 11 и 12 септември в РДПБЗН и РСПБЗН са предвидени приемни и открити телефонни линии за граждани от 9,30 часа до 12 часа /график и телефонни номера в прикачения файл/. На 12 септември всички служби на пожарната в областта  ще имат Ден на отворени врати за гражданите. На 11 септември от 14 до 17 часа на стрелбището в РУ-Кърджали ще се проведе турнир по стрелба между отбори от Районните пожарни служби.

На 13 септември от 10 до 15 часа на пешеходната част на бул.“България“ /от общината до сградата на ОДМВР-Кърджали/ ще бъде направена демонстрация на тактико-технически способности на силите и средствата за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации. Служители ще покажат на живо действия при различни по характер произшествия.

На 13 септември от 16 часа ще се проведе тържествено събрание, на което ще бъдат обявени наградените служители на РДПБЗН-Кърджали във връзка с професионалния им празник и за постигнати конкретни резултати в пряката работа.

На 14 септември ще се проведе среща с ветерани от пожарните служби в областта. Същия ден ще бъдат положени венци на паметните плочи на пожарникари, загинали по повод на изпълнение на служебните си задължения.

Вече започна и през цялата седмица ще продължи монтирането на 50 пожароизвестителни датчици, закупени от кметове на общини и областния управител на Кърджали, като приоритетно това ще става в домовете на възрастни хора от рискови групи. Продължава и популяризиране сред населението на доброволчеството в пожарната дейност – изисквания, критерии, възможности за обучение на бъдещите доброволци.

Служителите от регионалната дирекция и районните служби проведоха и благотворителна кампания за децата на загиналите по повод изпълнение на служебни си дълг пожарникари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама