Полагат временна маркировка по ремонтирания участък Русе-Бяла

10:30, 30 авг 18 25 1204 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започва поставянето на временна маркировка на ремонтирания участък от пътя Русе-Бяла. Поредният инцидент със загинал човек и множество сигнали доведоха до допълни мерки за сигурност по трасето.

Участъкът от Русе до разклона за Две могили е обновен. До края на септември предстои полагане на последния т.нар. запечатващ слой на асфалта. За по-голяма безопасност от днес започна маркирането в най-опасните отсечки.

„Така или иначе все още има около месец време, за да бъде завършен изцяло пътят, но най-опасните участъци още от следващите дни ще бъдат обезопасени допълнително с временна маркировка", заяви Галин Григоров, областен управител на област Русе, предаде БНТ.

По пътя има поставени и специални табели, които информират за ограниченията и възможностите за изпреварване. Шофьорите обаче масово не ги спазват. Затова от Агенция „Пътна инфраструктура" настояват в района на отсечката да има и постоянно полицейски патрул.

Според пътуващите често по този маршрут, решение на проблемите с безопасността по това направление ще дойде с изграждането на магистрала между Русе и Велико Търново. Обжалването на част от процедурите все още бави изграждането на новата магистрала. Въпреки това оптимистичните прогнози са то да започне още догодина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама