10 храни, които удължават младостта

18:35, 21 фев 22 / Любопитно 25 1733 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Диетолозите посочиха 10 продукта, които могат да удължат младостта на тялото и да ви накарат да се почувствате по-бодри. Съветите им са споделени във Fox News.

Диетоложката Кара Ландау посъветва да се обърне внимание на картофите, които съдържат устойчиво нишесте. „Устойчивото нишесте не се усвоява, докато преминава през стомашно-чревния тракт. Вместо това, то се ферментира от полезните бактерии, живеещи в червата. Процесът на ферментация освобождава странични продукти, които подобряват реакцията на тялото към инсулин, което пък помага за предотвратяване на мазнините в корема, каза тя.

Защо изварата е толкова полезна? 

Според Ландау неузрелите банани са друг продукт с подмладяващ ефект. В това състояние този плод е богат на устойчиво нишесте. За тези, които не обичат да ядат банани, докато узреят, диетологът предложи да опитат бананово брашно, което може да се добави към овесени ядки или смутита.

Диетоложката Кайли Иванир препоръчва да добавите артишок към вашата диета. Основните антиоксиданти и фитонутриенти в артишока са кверцетин, рутозид, галова киселина и цинарин. Те са от съществено значение, за да поддържаме клетките ни здрави и пълни с живот“, обясни тя.

Добрата диета за третата възраст

Иванир също предложи по-често да се консумират нарове, тъй като те са с високо съдържание на витамин С, който насърчава производството на колаген, както и на много антиоксиданти, включително флавоноиди и антоцианини. Тези хранителни вещества помагат за предпазване на телесните клетки от стрес.

Също така в списъка на храните, удължаващи младостта, са кефирът, киселото зеле, бобът, кълновете от броколи, боровинките и телешки черен дроб, пише БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама