Защо да изберем гуми 195 60 R15 на марката Continental?

14:16, 22 май 23 / Любопитно 25 2486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Използването на качествени гуми е свързано не само с безопасността при шофиране, но и с осигуряването на максимално удобство и положително изживяване по време на пътуване. Подходящият размер и марка ще повишат неговата дълготрайност и икономия на гориво. 

С какво се характеризират моделите с размер 195 60 R15 на марката Continental и какво означават всяка стойност и символ, ще разберем в статията по-долу.

С какво се отличава Continental като бранд?

Това е един от най-големите производители на качествени гуми в световен мащаб. Компанията е създадена преди повече от 150 години и към момента е сред лидерите в бранша. Това се дължи на използваните иновации в производствените процеси, технологичното оборудване във фирмените фабрики, спазването на стандартите за високо качество и повишената екологичност на крайните продукти.

Може да избирате сред огромно продуктово разнообразие на автомобилните гуми Continental 195 60 R15. Цялостният продуктов каталог предлага модели за различните видове автомобили и за други МПС, като леки и товарни коли, мотоциклети, велосипеди, селскостопански машини.

Какво представляват гумите Continental 195 60 R15?

Буквено-цифровата комбинация ни дава ясна представа за размера. Ето какво означава всяко означение:

  •  - 195 – представлява широчината в милиметри;
  •  - 60 – това е процентното отношение на височината на напречното сечение спрямо ширината; 
  •  - R – латинската буква “R“ в размера показва, че вътрешната конструкция е радиална. Тя е най-предпочитаната и използваната към момента. Представлява специална подредба на кордата в каркаса, което подобрява управлението на колата, удължава живота на колелото и генерира по-малко топлина при въртене;
  •  - 15 – крайната цифра “15“ показва, че вътрешната окръжност е 15 инча и е предназначена за идентична по размер джанта.

Да направим едно обобщение за размера на гумата: височината й е 60% от 195 мм широчина, подходяща за джанта с диаметър 15 цола/инча и с радиална конструкция (R15).

Може да го открием изписан на страничния борд и лесно може да се разпознае, тъй като е изписан във вид на 195 60 R15. Съществува вероятност, ако гумите Continental са прекалено стари и износени, този надпис да липсва или да е непълен. В подобни случаи, добър вариант е да притежавате документите, описващи препоръките за експлоатация на автомобила. Там ще откриете и препоръчителния размер.

За какви автомобили са подходящи?

Подходящи са за леки пътнически автомобили, тъй като се отличават с невероятно сцепление при суха или мокра пътна настилка. Летните модели осигуряват максимална устойчивост срещу аквапланинг, който се проявява при преминаване през гьол или шофиране по пътища с вода. 

Гумите Continental с размер 195 60 R15 създават повишен комфорт при шофиране, поради намалените нива на генериран шум при движение. Предоставят също и икономичност на гориво, което ги прави идеални за дълъг път. Ето защо подобни продукти са предпочитани от хората с градски автомобили.

Какви характеристики са важни при избора на продукти Континентал?

Освен размера, като 195 60 R15, който е един от важните елементи при избора на продуктите Continental, нужно е да се обърне внимание още на:

  •  - сезона – има значение дали е зима или лято. Зимните модели се отличават с определен състав на каучука и разположението на протекторните ламели. Важно е запазването на сцеплението в снега. При вторите – повишената устойчивост при шофиране в жегите и предотвратяването на аквапланинг са приоритетни;
  •  - тип на автомобила – моделите за тежкотоварни автомобили и леки коли са различни, което е важно да се вземе под внимание при избора;
  •  - допълнителни характеристики – когато правите своя избор, важно е да обърнете внимание на особености, като генериран шум при търкаляне, ниво на управляемост и комфорт при пътуване.

Какви са предимствата от използване на Continental 195 60 R15?

Поради повишената им контактна площ, те осигуряват комфорт и устойчивост на колата при шофиране. Генерират по-малко вибрации и съпротивление при търкаляне, което води до осезаеми икономии на горивото в дългосрочен план. Също така, позволяват шофиране с по-високи скорости и осигуряват по-голяма издръжливост и намалено износване, дори и при продължителна експлоатация. 

Летните модели се отличават с по-ефективно сцепление при мокри и сухи пътища, както и оптимално управление във всякакви метеорологични и пътни условия.

Какво представлява технологията Ultra Contact и защо е важна?

Тази технология се използва в производството на множество продукти на Continental, включително и при тези с размер 195 60 R15. В основата стои подобряването на сцеплението с мокрия път. Разработени са специални грайферни профили и са използвани подходящи материали, осигуряващи най-добра повърхност и контакт с асфалта. 

В съчетание с други фирмени технологии, Ultra Contact може да допринесе за значителното подобряване на контрола на превозното средство, дори и при шофиране в дъждовни условия. Така се увеличава нивото на контрол и се повишава безопасността на шофьора и на пасажерите в колата.

За снабдяването с оригинални гуми Continental 195 60 R15, получавайки максимална гаранция, изгодни потребителски условия и цени, препоръките на експертите са да пазарувате от специализираните и утвърдени на съответния пазар онлайн магазини.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама