Грешките, които пречат да отслабнем

15:10, 22 яну 22 / Любопитно 25 1683 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Диетоложката Анна Дробишева посочи основните грешки, които пречат на отслабването.

Една от тях е пиенето на малко вода. Според експертката, за да отслабнете, трябва да пиете поне осем чаши чиста вода на ден. „Водата премахва вредните вещества и отпадните продукти от тялото, намалява и апетита. Не заменяйте чистата вода с други висококалорични напитки“, съветва тя.

Друга грешка е липсата на мазнини в диетата. Тя отбеляза, че хората, които губят тегло, се страхуват да ядат мазнини поради високото съдържание на калории. Въпреки това мастноразтворимите витамини не могат да се усвоят без достатъчно мазнини. „Това причинява големи здравословни проблеми. По-важно е да намалите въглехидратите, отколкото мазнините", казва тя, цитирана от БГНЕС.

Според диетоложката отслабването е затруднено и от липсата на белтъчини в храната. Тя обясни, че протеинът играе ключова роля в поддържането на мускулна маса и изгарянето на телесните мазнини. Протеините трябва да са поне 1/4 от чинията.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама