TEDxVitosha 2020, Давид Карвальо: Трябва да се адаптираме и да повлияем позитивно на екосистемата

11:00, 11 яну 20 25 2386 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

TОПНОВИНИ публикува поредица от интервюта с тазгодишните лектори на TEDxVitosha 2020. Представихме Ви Иван ЗорзеттоБоряна УзуноваИлиан ИлиевЦветелина НиколоваТея Кусева, Благовест Белев, София Калинова.

Днес Ви представяме й  Давид Карвальо. През целия си професионален път Давид Карвальо се захваща с нещо, което другите смятат за невъзможно, и го довежда до изумителен резултат. В момента той е старши вицепрезидент в направление „Архитектура и индустриален дизайн“ на Pininfarina, известна с творенията си в областта на автомобилния дизайн. Пътят на Давид до Торино, където е централата на италианската компания, започва от родната му Франция, минава през Калифорния и работа за международни компании, основаване на собствен бизнес и първото кибернетично студио.

Кое е нещото, което Ви вдъхновява да излезете на сцената на  TEDxVitosha 2020: Високо. Високо. Високо.?

Възможността за оказване на позитивно въздействие. В наши дни вече не е достатъчно да имаш информация, да получаваш знания в дадена област или да познаваш правилния човек. В наши дни е по-важно как се справяш с ежедневни ситуации: от лична и професионална гледна точка.

Коя е личността, която най-много Ви е повлияла и дори е променила светогледа Ви?

Философът Мишел Сер. Неговите интереси го отвеждат до появата на нова политическа философия, свързана с дигиталния контекст на 21-ви век. Той вярва, че от мястото без регулация, каквото е интернет, скоро ще се появи изцяло нов законов ред - напълно различен от съществуващия. Затова за мен важна цел в Pininfarina е процесът по хуманизиране на технологиите.

Коя според Вас е каузата на 2020 г. и следващото десетилетие? И с какви хоризонти TEDxVitosha  дава заявка в началото на годината?

Гледайки към бъдещето, ние трябва да се адаптираме към вече настъпващите промени и да загърбим досегашните общоприети норми за прогрес. Трябва да изобретим и да експериментираме с нови, така че да можем да повлияем позитивно на екосистемата, от която сме част.

Коя е най-голямата трудност по пътя към високото?

Днес все повече хора достигат високи върхове на всяка цена. Според мен е важно да се успокоим малко и да слезем обратно на земята!

Колко високо е Вашето най-високо?

Всъщност аз се старая ден след ден да редуцирам своето високо. И това никак не е лесно.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама