TEDxVitosha 2020 Благовест Белев: Каузата на десетилетието е "да върнем контрола върху парите си"

13:00, 03 яну 20 / Коментари 25 3563 Шрифт:
Любомира Николова

TОПНОВИНИ публикува поредица от интервюта с тазгодишните лектори на TEDxVitosha 2020. Представихме Ви Иван ЗорзеттоБоряна УзуноваИлиан Илиев, Цветелина Николова, Тея Кусева.

Днес Ви представяме й Благовест Белев. Той  е сред пионерите в сферата на криптовалутите в България. Организира първата биткойн конференция в страната CoinWisdom Sofia. Завършва икономика и бизнес администрация в Американския универститет в България, а духът му на предприемач го подтиква да стартира разнообразни проекти: основава първия български фонд за инвестиции в криптовалути, съосновава Tavex Gold & Exchange - най-големият дилър на инвестиционно злато и сребро у нас, участва в учредяването на Българска Биткойн Асоциация и Балканска Блокчейн Асоциация, както и на местния клон на Entrepreneur’s Organization – една от най-влиятелните предприемачески организации в света. 

 

Кое е нещото, което Ви вдъхновява да излезете на сцената на TEDxVitosha 2020: Високо. Високо. Високо.?

 

Има един проблем, който много тежи на обществото ни от векове насам. Днес обаче сме на прага да го решим - чрез технология. Въпрос е само на малко време. Това е проблемът с парите. И понеже те са най-директната форма на власт наблюдаваме злоупотреби с тях в световен мащаб. Този проблем е в основата на моята кариера вече 11 години и го приемам за лична кауза. Надявам се да успея да го представя по разбираем начин за всички.


Коя е личността, която най-много Ви е повлияла и дори е променила
светогледа Ви?

 

Това са страшно много хора през годините. Най-изявените вероятно са родителите ми, брат ми, проф. Красимир Петров, Алар Таминг - мажоритарният собственик на Тавекс, Станислава Тончева - психотерапевт и други вдъхновяващи хора с големи идеи като Екхарт Толе, Джордан Питърсън, Валдо Бернаскони, Рей Далио...


Коя според Вас е каузата на 2020 г. и следващото десетилетие? И с какви
хоризонти  TEDxVitosha  дава заявка в началото на годината?


Каузата на десетилетието ще бъде "да върнем контрола върху парите си!". Това обаче все още не е видно, но ще стане, при следващата глобална рецесия. Важно е, защото връщайки контрола над парите ще поправим счупения капитализъм. След това с лекота ще можем да решим редица големи проблеми като замърсяването на природата, здравеопазването и екстремното неравенство между хората.


Коя най-голямата трудност по пътя към високото?

Да разбереш и преодолееш собствените си недостатъци и страхове. Прекалено много се сравняваме с другите. Всеки от нас е изправен пред такива уникални обстоятелства, че може да се сравнява само със себе си. Накрая на деня борбата пак е с нас самите.

 Колко високо е Вашето най-високо?


Моето най-високо е да откривам нови и дълбоки идеи и да вдъхновявам хората с тях.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама