Ловеч гласува (Обновена)

00:05, 28 окт 19 25 3439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изборният ден в Ловешка област e приключил във всички 259 СИК, съобщи БТА. Денят е преминал спокойно и без нарушения на обществения ред. В община Ловеч избирателната активност е 48,44%, или от 42 600 имащи право на глас своя вот са пуснали 20 623.

Избирателната активност в общината към 17.30 часа бе 41%. От 42 578 избиратели в общината своя вот са упражнили 17 348 души.

Най-висок процент избирателна активност бе отчетен в село Тепава – 75%, както и в селата Лешница и Изворче, съответно – 61% и 60%.

В община Ловеч има и една подвижна избирателна секция, за която са подадени 41 заявления от гласоподаватели. Общо СИК са 96, като има разкрити в затвора, многопрофилната болница, Държавната психиатрична болница, Дома за стари хора "Върбовка", Дома за възрастни хора с физически увреждания в с. Сливек.

Кандидатът за кмет Корнелия Маринова упражни правото си на вот. „Гласувах за един красив, развиващ се град, град на своите граждани, град, който да обедини позитивната енергия на всички нас, за да го развиваме и пребъдем. Град с много динамика, отворен към приятелите и към света. Гласувах за една благоустроена община. Защото хората го заслужават“, написа тя във „Фейсбук“.

Към 18.00 часа БСП съобщи, че предизборният щаб на партията в Ловеч Димитър Горов е подал жалба до ОИК - Ловеч във връзка със сигнал на жители на с. Владиня, че две лица, представили се за служители на НСО, са ги заплашвали с арест.  Представилите се за служители на НСО са били с лек автомобил  „БМВ със софийска регистрация и са принудили жител на селото да напусне  района на СИК в село Владиня, заплашвайки го, че ще го задържат за 24 часа, а след това, че ще му  удължат  мярката  с още  24 часа“, обяснява Горов в жалбата си. Той добавя, че е подал и  сигнал  в  РУП - Ловеч. „От органите на реда разбрах, че техни служители не са извършвали подобна проверка. Имаме информация, че въпросните лица са посещавали и други села“, пише още председателят на щаба на левицата в Ловеч.

Още по темата:

Видин гласува

Русе гласува

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама