Добрич гласува (Обновена)

23:00, 27 окт 19 25 2921 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изборният ден в Добрич приключи с  39.71% избирателна активност, с около три на сто по-висока в сравнение с местните избори през 2015 година, съобщи БНР.

Получени са общо 18 сигнала за нарушения на изборния процес. По всички от тях полицейските служители са извършили проверки, като не са установени нарушения. Издадени са осем предупредителни протокола по ЗМВР. По пет от сигналите има Постановление за отказ от образуване на досъдебно производство.

Жителите на областния град имаха правото да избират между 9 кандидата за кметския пост. 

 

Кандидатът за кмет на Добрич Надежда Петкова гласува заедно със семейството си – съпруга Георги и децата Мария-Катерина и Илия.  „За нас днес е празник, защото дъщеря ми гласува за първи път.  И нека нейните връстници да направят същото – за да има защо да останат или да се върнат тук”, казва Петкова. „Вярвам в хората на Добрич и зная, че заедно ще извървим пътя на надеждата за един град, с който да се гордеем. Гласувах за Добрич”, заяви тя след като подаде вота си.

„Аз гласувах Добрич да продължи положителната промяна, защото вярвам, че това, което се случва, е мисия за бъдещето на нашите деца. Гласувах за това, те да имат своето бъдеще и своя роден град, където да се реализират.“,  заяви кандидатът за кмет на Добрич Йордан Йорданов, след като пусна бюлетините в урната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама