Велико Търново гласува (Обновена)

00:00, 27 окт 19 25 2145 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът за трети кметски мандат Даниел Панов гласува
Явор Божанков гласува.

Публикувана 12:13 Обновена 19:04, обновена в 23.59 

Изборният ден във Велико Търново приключи в 21.00 часа. Избирателната активност в областта е била над 43%.

Към 17.00 часа активността бе 43,82%, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Във Велико Търново активността е 39,44% което означава, че от 70 858 души с право на глас своя вот са дали 27 946 души, уточни за БТА председателят на ОИК Десислава Йонкова.

По думите й активността на избирателите в общината, спрямо изборите за местна власт през 2015 г., се е увеличила с близо два процента.

В ОИК-Велико Търново са постъпили пет жалби до момента, всичките те са оставени без уважение от членовете на комисията.

В Горна Оряховица изборната активност е 40,56 на сто, в Свищов - 46,36 на сто. Най-висока през целия ден е активността в община Златарица - 61,80 процента.

В Полски Тръмбеш 51% от избирателите са отишли до изборните урни, броят на гласувалите в Павликени е 43,63 на сто, в Лясковец - 49,53.

В община Елена за местния вот своя глас са дали 46,8%, а в Стражица - 52 на сто. В общината с най-малко избиратели - Сухиндол, са гласували 52,37% от имащите право на глас.

''Гласувах за великотърновци, които предлагат реални решения, за почтеността и честността. Гласувах Велико Търново да продължава да бъде градът с най-българския дух и реално почтеността ни към миналото да бъде извора на енергията към бъдещото развитие''.

Това каза кандидатът за трети кметски мандат Даниел Панов, след като пусна бюлетина в СУ "Вела Благоева" в кв."Бузлуджа".

''Гласувах за развитието на Велико Търново, да стане още по-добро място за отглеждането и възпитанието на нашите деца и за запазване на семейните ценности, традициите и обичаите, защото това е нашата българщина'', заяви още той. 

Даниел Панов пристигна минути преди 10.30 ч. пред секцията си и изчака около 15 минути на образувалата се опашка от избиратели, преди да упражни гласа си.

Във Велико Търново до 10 ч. са гласували 5926 гласоподаватели от имащите право на глас 70 858 души. 

***

Кандидатът за кмет Весела Лечева упражни правото си на глас в Спортното училище във Велико Търново.

"Днес е един прекрасен ден, ден, в който всички наши съграждани държат в ръцете си своята съдба, съдбата на нашия град", каза тя. 

"Гласувах за град, който трябва да се управлява с ум и сърце, с усилия, които трябва да дадат бъдеще за нашите деца. За един смислен, истински градеж, какъвто Велико Търново заслужава, с умения и с познания, такъв какъвто ни го завещаха нашите предци и какъвто очакват нашите поколения", каза още Лечева.

Тя призова всички великотърновци да гласуват и да изявят свободно своята позиция.
 
***
 
Явор Божанков : Гласувах за победа на доброто в Горна Оряховица

В секцията на ул. „Св. Патриарх Евтимий“ гласува днес кандидатът за кмет на община Горна Оряховица от местна коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ Явор Божанков. „Гласувах за Горна Оряховица , в която прозрачността, контролът и експертността са водещи, а населените места имат открито и справедливо управление. Гласувах, за да говорим в следващия мандат за електронно управление и общински предприятия, които работят в интерес на гражданите, а не за печалба“, каза Божанков. Той призова повече граждани да отидат до урните и да гласуват до края на изборния ден.

ГЕРБ – Горна Оряховица внесе сигнал в ОИК, че се пречи на граждани да упражнят изборните си права в една от избирателните секции в горнооряховското село Драганово.  Според свидетели два джипа, с регистрационни номера, описани в жалбата, са паркирали в следобедните часове пред секция номер 074 в с. Драганово, като не дават възможност на хората да влязат.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама