Пловдив гласува (Обновена)

00:30, 28 окт 19 25 2471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов упражни правото си на глас
Кандидатът за кмет на Пловдив от БСП Николай Радев упражни правото си на глас

Изборният ден в Пловдив приключи с 39.57 процента избирателна активност, съобщи председателят на ОИК Дарина Тодорова за БТА. Гласували са 113 515 жители от имащите право на глас.

Най-активни са били жителите на район "Централен", от които до урните са отишли 44,41 процента или 27 191 души. Най-слаба активност е отчетена в район "Източен", където конституционните си права са упражнили 14 790 избиратели (33,43 процента).

Останалите четири района са между 38,41 на сто и 40,37 процента.
ОИК-Пловдив се е произнесла по 10 незначителни сигнала.

Избирателната активност към 10.00 часа беше 5.34%, към 12.30 часа 17.1%, а към 17.30 часа 33.5%. 

Кандидатът за кмет, издигнат от патриотичната коалиция НФСБ и ВМРО, Славчо Атанасов коментира: "С чудесна нагласа съм и с вяра в това, че ще върнем най-после човешкото лице в управлението на Пловдив".

 

„Гласувах с нагласата, че най-после ще сложим край на едни порочен модел, управлявал осем години град Пловдив и нанесъл сериозни поражения на града. И най-вече върху вярата на хората в институциите", коментира той. 

Гласувах за Пловдив на хората. Моето желание е градът ни да си върне славата на високотехнологичен център с достойното заплащане на труда, но най-много искам град на здрави и образовани пловдивчани“, заяви кандидатът за кмет на БСП Николай Радев. 

Запитан за първите проблеми, които трябва да се решат, за да има Пловдив перспективите на развит и модерен град, той посочи: „Спасяването на общинското здравеопазване и обвързване на образованието с бизнеса. Целта е Пловдив да бъде град с високотехнологична икономика, а не такава на ишлеме, която наема нископлатена работна ръка“. 

bTV съобщи, че в общинския старчески дом в града е имало проблем с гласуването. Хората са се оплакали, че в дома им няма разкрита секция, както е било на предишни избори.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама