Плевен гласува (Обновена)

23:46, 27 окт 19 25 2692 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувана в 12.06.   Обновена в 19.51, обновена 23.45 

Изборният ден в община Плевен приключи в 20.00 часа. По предварителни данни избирателната активност е 40 %, съобщи БТА. В ОИК не са постъпили сериозни сигнали и жалби за нарушаване на изборите.

В Плевен кандидатите за кмет бяха 10. Битката днес е оспорвана и премина при висока избирателна активност, съобщи БНТ.

В Плевен избирателната активност към 12.30 бе 22.7%. За сравнение преди 4 години на местните избори е била по-ниска около 20 на сто. По данни на ОИК към 17.30 часа избирателната активност е близо 40%, което е повече, отколкото на миналия местен вот.

Късно снощи стана ясно, че са разменени номерата на две от местните коалиции в Плевен в бланките за преференции. На сутринта бяха отпечатани и раздадени нови бланки.

В село Буковлак се оказа така, че по едно и също време, в един час, в една изборна секция гласуваха много хора.

„Дадох своя вот за промяната на Плевен! Правилният път за града е само напред. За работеща и интензивно развиваща се икономика. За по-добри условия за инвеститорите, повече работни места и по-добър стандарт на живот в Плевен и общината. Трябва да включим на нова скорост, за да догоним Южна България, налице са всички необходими условия за това”, каза кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров минути след като гласува.

Петров беше категоричен, че следващият кмет на Плевен трябва много активно да работи за осъществяването на проекта за обходен път на града. По думите му в плевенския регион предстои да се реализират няколко големи проекта като АМ „Хемус“, АЕЦ „Белене“ и новата местна власт трябва да се възползва от възможностите както за разкриване на нови работни места, така и за привличане на инвеститори.



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама