Оставиха в ареста директора на „Местни данъци и такси" в Тутракан

11:13, 03 окт 19 / Крими 25 1008 Topnovini
1

Директорът на дирекция „Местни данъци и такси“ в община Тутракан Алекси Б., който беше задържан с подкуп от 255 лева на работното си място, от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Силистренския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура в града. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Като длъжностно лице той поискал парите от 40-годишния Севгинай А., за да бъде занижена оценката на луксозния му автомобил с цел заплащане на по-малък данък. Гражданинът, който е предложил и дал подкупа от 255 лева, също е обвиняем.

С решение на съда му е определена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ от 5000 лева. В съдебната зала 40-годишният обвиняем се призна за виновен и изрази съжаление за действията си.

Повдигнаха обвинения на двамата задържани за подкуп в Тутракан

Задържането на директора от община Тутракан като получател на подкупа и на гражданина, който го е дал, е станало след продължила близо шест месеца сериозна оперативна работа на ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра.

Определенията на Силистренския окръжен съд, с които са взети мерките за неотклонение на двамата обвиняеми, подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 90 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.