Новороденото във Варна тюленче вече си има име

16:00, 13 авг 22 25 3790 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Делфинариум Варна празнува днес 38 години от създаването си. По този повод дава име на бебето тюленче, което се роди наскоро. То ще се казва Лия и е кръстено на баща си Лео. Все още посетителите няма да могат да виждат бебето, за да не бъде стресирано. С майката Бианка са отделени в самостоятелно помещение, а служителите полагат най-добрите грижи за тях, съобщиха от делфинариума.

Варненският делфинариум е открит на 11 август 1984 година и разполага с 1200 места. Размерите на басейна са 12 на 15 метра и дълбочина 6 метра, и се пълни с морска вода чрез специална помпена система. Водата се извлича от Черно море на 150 – 160 метра от брега и дълбочина 3 – 6 метра, където тя е най-чиста и се подлага на преработка, преди да достигне до басейна. Делфинариумът разполага и с кафе-сладкарница с прозрачна стена към аквариума. В него има пет делфина – 3 женски и 2 мъжки – Кимбо и Доли са донесени от далечните брегове на Гватемала и Куба, а Йоана, Бимбо и Флипър са родени тук. В него вече има и 3 тюлена.

Бебе тюленче се роди в делфинариума във Варна

Екипът на Делфинариум Варна си пожела нов дом за животните за кръглата годишнина след 2 години. Той се надява Община Варна да придвижи документите за разширението и модернизирането на сградата и басейните.

Ние отглеждаме бозайниците с много любов и внимание, но заслужават да живеят в по-големи помещения и басейни, където да се чувстват по-комфортно. Проектът за разширението на „Делфинариум Варна“ е одобрен, платен и съгласуван. Закупен е и допълнителен парцел, с цел създаване на максимален комфорт на любимците и на техните почитатели. За голямо наше учудване вече повече от година и половина няма отговор от страна на Община Варна или обратна връзка по придвижване на проекта за обединяване на парцелите и осъществяване на новото модерно съоръжение. В общината е внесено предложение за обединяването на близки прилежащи собствени терени, съответно 863 кв. м и 2700 кв. м, за които инвеститорът иска обединение. Проектът ще се реализира непосредствено до настоящата сграда, като е предвидено да се запази облика на Морската градина“, посочват от делфинариума.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама