Повдигнаха обвинения на двамата задържани за подкуп в Тутракан

19:02, 01 окт 19 25 2109 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура в Силистра повдигна обвинения на двамата мъже, които бяха задържани за подкуп при операция на служители на РУ-Тутракан по линия на борба с корупцията. Това съобщи днес административният ръководител на ведомството на брифинг, в който участва и заместник-директорът на ОДМВР-Силистра комисар Мартин Недялков, съобщи “24 часа“.

Вчера в служебния си кабинет бе задържан директорът на дирекция „Местни данъци и такси“ в община Тутракан, след като получил подкуп, за да занижи данъчната оценка на скъп лек автомобил. Гражданинът, предложил и дал подкупа, също бе задържан.

Закопчаха общинар в Тутракан с подкуп

Днес Окръжната прокуратура е повдигнала обвинение на ръководния и на лицето, предоставило подкупа. И за двете престъпления законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода до 6 години, както и глоба в размер до 5000 лв.

Към този момент са извършени всички необходими първоначални процесуално-следствени действия, така че разследването в тази насока ще продължи до приключването му в законовите срокове.

Спрямо двамата обвиняеми е постановено задържане за срок до 72 часа, като предстои в рамките на утрешния ден да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържате под стража“.

Прокурор Желев подчерта, че арестът на двамата мъже е плод на дългомесечна оперативна работа на служителите на ОДМВР-Силистра и в частност на РУ-Тутракан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама