„Вкусът на София“: Cache – мястото, където се създават приятелства

09:00, 07 авг 20 / София 25 10300 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

В рубриката „Вкусът на София“ заедно с Никола Петков*, който дълги години е в бизнеса с нощни заведения и ресторанти, представяме емблематичните локации в столицата – ресторанти, барове и клубове, които не просто е препоръчително..., а направо е задължително да посетите.

Търсите заведение, което да е хем в центъра, хем сред природата? В което да можете хем да изпиете сутрешното си кафе, хем да се насладите на качествен парти коктейл вечерта? В което да откриете нови приятели? Е, отговорът е Cache.

Cache се намира в сърцето на София – на бул. „Арсеналски“ и на метри от метрото, близо до НДК и буквално с парк пред вратата. А шумът от софийския трафик остава някъде далеч.


Снимка: Личен архив

Пред TOPNOVINI.BG един от собствениците на бара – Йорданка Маринова, разказа, че най-трудно е било да се избере именно мястото. „Искахме да съчетаем живота в центъра на София с парк и природа – работещите млади хора да имат достъп. Т.е. ние сме насочени точно към този таргет – млади работещи хора, които да могат да разпускат по време на почивките си след работа“, обясни тя. Приятният интериор на заведението е дело на дизайнерката Мариана Кадинова.

Менюто е разделено на две – основно и сезонно. „Следваме тенденциите, като целта ни е да достигнем до най-желаните продукти от клиентите ни. Имаме много добри бармани, които са част от всички състезания и обучения и те са нашият двигател. Техни са идеята за всички нови продукти“, обясни Йорданка. Основният човек, който вече от няколко години се занимава с подбора и съставянето на менюто, е Николай Сираков. „Имаме му изцяло доверие, тъй като той е много информиран и има солиден опит зад гърба си“, посочи тя.


Снимка: Личен архив

Има и специален коктейл, създаден преди две години и кръстен на бара – Lillet Cache. „Мечтата на всеки един собственик е да създаде коктейл, свързан със заведението си, но и да го наложи. Този продукт не излиза от нашето меню“, обясни тя. А от две години тенденцията в Cache са джин тоник миксовете. „Имаме над 20 вида джинове, с което много се гордеем. Почти всички почитатели на джина могат да намерят любимия си при нас - а ако не успеят, ние сме отворени на всякакви предложения“, обясни Йорданка.

Характерни за Cache са и традиционните седмични партита, които се организират в четвъртък, петък и събота. Всяка седмица има различни DJ-и, a програмата може да бъде открита на Facebook страницата на бара. „Партитата не бих казала, че са от онези шумни, натрапващи партита, които изморяват хората. А са предбарови партита – идвате, пийвате при нас и се забавлявате“, посочи Йорданка.


Снимка: Личен архив

Безспорно през лятото външният бар привлича най-често погледите на клиентите. Там може да се консумират леки храни и напитки в топлите дни на годината, а гледката към зеленото парково пространство придава усещане за спокойствие, хармония и за едно малко "бягство" от шумното и забързано ежедневие на красивата ни столица.

Йорданка разкри, че тайната на успешното заведение освен добрата концепция, локацията и ясните цели, е и в добрите служители и партньори. „Без тяхното съдействие не може да бъде създаден успешен продукт. Т.е. ако нямате правилните хора, заведението просто би изглеждало добре, но няма да работи“, посочи тя и подчерта, че се гордее с персонала си.

Според нея кризата около коронавируса се е отразила тежко на целия бранш и дълго време ще има последици от нея. Тя обаче е категорична, че с общи усилия всичко ще бъде преодоляно.


Снимка: Личен архив

След отварянето на заведенията лоялните клиенти на Cache обаче бързо са се върнали. „При нас атмосферата е малко по-различна. В Cache голяма част от хората се познават, познават и нас и знаят, че правим нещата с цел да съхраним тяхното здраве и комфорт. Хората, които досега не са посещавали Cache, могат да бъдат сигурни, че при нас здравето на клиентите е на първо място. И ние им предоставяме открито местенце с парк и достатъчно място между масите, за да бъдат спокойни. Дезинфекцираме постоянно и спазваме всички мерки, зададени от Министерството на здравеопазването“, посочи тя.

Йорданка обясни, че заради кризата и неясната обстановка около нея не си прави предстоящи планове. „Планирали“ е дума, която в момента не може да използваме в момента. Следваме си стандартната работа“, обясни тя.


Снимка: Личен архив

Трите думи, които описват Cache, са „приятели“, „страст“ и „спокойствие“. „Cache е място, което хората трябва да усетят. Ние се стараем да не е просто обикновено заведение, а да има дух. Обстановката е friendly. Редовните ни клиенти се запознават един с друг – имаме стотици примери на запознанства в Cache. Тук не може да срещнете нищо друго освен приятели и доста интересни хора. Всички са настроени абсолютно добронамерено“, категорична е Йорданка.

От своя страна, Никола oписва Cache като "тишина, зеленина и страхотна атмосфера". „За лятото пък на разположение е голяма градина, на която целодневно, огрени от слънцето, можете да разхлаждате с коктейли. И има и още един плюс - огромният паркинг на Park Mall, който също ви е под ръка, за да не обикаляте за място за паркиране. Какво повече му трябва на човек“, посочи Никола.

Cache не е място просто за едно кафе, то е емоция!


Снимка: Facebook / Caché

*Никола Петков работи в сферата на ресторантите повече от 20 години. Кариерата му стартира като барман в Tequila Club, Alibi и "Червило". Той е един от тримата основатели на заведението Mood, което работи от години както в столицата, така и на морето.

Още от „Вкусът на София“:

„Вкусът на София“: Atelier – с любов от Белослава

„Вкусът на София“: Gelato Fabbrica - където сладоледът е изкуство

„Вкусът на София“: Cafe 1920 – кухнята на баба, ама по мастършефски

„Вкусът на София“: By The Way – втори дом за много софиянци

„Вкусът на София“: КОТО е новото „черно“ – приляга на всички и всичко

„Вкусът на София“: PM Club - когато музиката, обстановката и хората туптят в един ритъм

"Вкусът на София": Сладкарница „Теа“ – греховен вкус и наслада на мига

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама