От март: летим до Русе за 60-80 лв.

14:25, 26 ное 21 25 2615 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Летището в Русе ще отвори за граждански полети в края на февруари, началото на март следващата година, обяви служебният министър на икономиката Даниела Везиева.

В момента се работи по лицензирането за граждански полети на аерогарата в крайдунавския град.

Според Везиева отварянето на летището в Русе за граждански полети ще подобри бизнес връзките между Северна и Южна България. Обсъжда се цена около 60 - 80 лева за двупосочен билет София - Русе.

„Работим много активно по лицензирането на летището за граждански полети, такива за по-големи самолети, превозващи пътници, не само чартъри, които в момента кацат. Моето искрено желание е това да се случи в началото на следващата година, в края на февруари - началото на март“, заяви Даниела Везиева в ефира на БНТ.

Летището ще обслужва не само Русе, но и околните области. Служебният министър на икономиката коментира, че си дава си ясно сметка, че в началото няма да как линията да бъде на печалба.

Амбицията е държавата да подпомогне този тип дейност, за да стане конкурентноспособна до следващите 2 години.

Сградата на летището е съхранена добре и не е станала жертва на набези през годините, в които летището е останало затворено за редовни граждански полети. Сега предстои нейната модернизация, обяви кметът на Русе Пенчо Милков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама