Българска фирма ще почиства снега от "Дунав мост" през зимата

12:50, 01 ное 19 25 800 Topnovini
1

Българска фирма ще почиства снега от "Дунав мост" през тази зима. Това съобщиха от Областното пътно управление в Русе по време на съвещание при областния управител Галин Григоров, свързано с подготовката на региона за предстоящия зимен сезон.

През миналата зима снегопочистването на "Дунав мост" се извършваше от румънската страна. Според подписан протокол между двете държави то се осъществява на ротационен принцип, съобщи БТА.

Областният управител на Русе Галин Григоров заяви, че област Русе е готова да посрещне зимата. В няколко от общо осемте общини все още не са сключени договорите със снегопочистващите фирми, но до средата на месеца те ще бъдат подписани.

От Областното пътно управление информираха, че 92 машини ще чистят снега от републиканските пътища в региона през зимата, като в момента тече проверка на техниката.

От електроразпределителното дружество обясниха, че 43 са аварийните екипи в региона, които са денонощно в готовност да реагират при нужда.

От "Напоителни системи" казаха, че язовирите "Баниска" и "Бойка" имат достатъчно свободен обем да поемат евентуални обилни валежи и бързо снеготопене. "Баниска" е запълнен на 43%, а "Бойка" - на 27%.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани