Прокуратурата повдига обвинения на „ало” измамниците от Ветово

08:35, 10 окт 19 / Крими 25 1323 Topnovini
1

Очаква се спецпрокурата да реши на кои от задържаните "ало" измамници ще бъде повдигнато обвинение

В сряда службите атакуваха домовете на измамниците във Ветово. Задържани бяха 10 души - осем „ало” изнудвачи и две "мулета". Стана ясно, че един от измамниците - Христо Пожарникаря, е задържан на границата на път за Румъния в опит да напусне страната. 

10 души са задържани при спецакцията във Ветово

 

Ситуацията във Ветово се нормализира, съобщи кметът на Община Ветово Георги Георгиев по БНТ. "Хората нямат притеснения, защото те знаят, че тази акция не е срещу цялото население. Тя е към строго определени хора, така че всички останали, дори и по-голямата част от ромското население, нямат притеснение за това", каза Георгиев.

От полицията съветват хората да не бързат да се доверяват на обаждания от непознати, да не предоставят лични данни по телефона и да не дават пари на непознати хора, под какъвто и да е предлог.

След няколко сериозни удара по телефонната мафия имаше затишие и липсваха сигнали за нови измами. Напоследък обаче случаите зачестиха, като измамниците разнообразяват познатите схеми и с някои далеч по изобретателни.

Голяма част от жертвите на телефонните измамници са хора над 70 години. Повечето самотно живеещи. Най-често са подлъгвани по сценария за съдействие при акция за залавянето на организирана престъпна група.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани