10 души са задържани при спецакцията във Ветово (ОБНОВЕНА)

11:12, 09 окт 19 / Крими 25 1694 Topnovini
1
2
3
4
5
6

Специализирана акция се провежда във Ветово. В полезрението на полиция, жандармерия и специализирана прокуратура е цяла фамилия, занимаваща се с измами по телефон.

Претърсени са над 10 адреса, задържани до този момент са 10 души. Сред намереното е „тротил в размер да срути 2-3 къщи”, каза пред журналисти зам.-главният прокурор Иван Гешев. Открити са още оръжия, както и „сим карти и телефони, които са оръдията на труда на тези хора”.

По инфромация на Нова телевизия сред задържаните са две мулета и шестима свързани с организацията на схемата - Христо Пожарникаря, Пламен Роджера, Пешо Първанов, Васьо Гръка, Яни Якуш и Топчо Янакиев.

Шест случая са предмет на разследването, като някои от тях са медийно известни. Единият е за измама в размер на 130 000 лв., взети от възрастен мъж в София. Друг е с участието на 11-годишно дете от Стара Загора, прилъгано да даде 40 000 лв. на „муле” на групата.

През април тази година полиция, жандармерия и прокуратура влязоха в редица жилища във Ветово при акция срещу хора за пране на пари, придобити по всяка вероятност чрез телефонни измами.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани