Русенци протестират срещу жрици на любовта

09:33, 16 юли 19 25 1384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хора от жилищен блок в Русе излизат на протест срещу проститутките в района, съобщавa Нова телевизия. Те разказват, че от години пространството около сградата се е превърнало в свърталище на жриците на любовта.

Блокът се намира точно на международния път за Букурещ и обитателите й се оплакват от шума и мръсотията, които съпътстват платените услуги. Стигнали са до крайната мярка да излязат на протест, защото въпреки сигналите им, институциите не могат да се справят с проблема.

„Организираме протеста заради проституцията, която ежедневно се извършва в района на блока. Събират се повече от 10 човека - и проститутки, и травестити. Това е един голям тормоз за хората”, казва Пламен Митев - организатор на протеста.

„Те стоят на спирката. Децата ни ги е страх да се прибират сами. Проблемите продължават въпреки жалбите, които подаваме”, коментира един от протестиращите. Според Пламен Митев, проблемът е от години. „Подавали сме сигнали до прокуратурата. Подаваме сигнали до полицията. Оттам идват, разгонват ги за час - два, но после пак се връщат”, обяснява още той.

„Смятам, че Общината реагира адекватно. Районът е окосен, почистен е, поставени са пейки. По график, два пъти седмично се почиства и подлезът,ако е необходимо се почиства и извънредно.

За наличието на проститутки следва да се сезира прокуратурата и полицията. До колкото съм запознат, ръководството на областната дирекция е запознато с проблема и предприемат мерки, но ясно са необходими и допълнителни такива”, коментира Георги Игнатов - иректор на отдел "Екология", Община Русе.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама