Откриха 1800 кутии цигари в тайник на пътнически микробус на Дунав мост

11:30, 28 май 19 25 1574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Митнически служители откриха 1800 кутии /34 000 къса/ цигари в тайник на пътнически микробус с българска регистрация. Микробусът, управляван от български гражданин, е напускал страната през ГКПП Дунав мост – Русе на 25 май, привечер и е селектиран за щателна митническа проверка, включително с мобилна рентгенова система.

Митническите служители установяват наличието на специално изграден тайник в пода на превозното средство, под задните седалки. В тайника са открити 1800 кутии цигари от 6 различни търговски марки, всички с валиден български акцизен бандерол.

Шофьорът на микробуса е признал в писмените си обяснения, че сам е изработил тайника, твърдейки, че превозва цигарите за сватба на свой роднина в Германия. При проверката, той не е представил необходимия придружителен документ за цигарите, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове. Когато количествата са над лимитите за лична употреба, акцизните стоки, освободени за потребление на територията на страната (облепени с валиден български бандерол), следва да се превозват за друга държава-членка на ЕС.

Други 1230 кутии /24 600 къса/ цигари с български акцизен бандерол и без придружаващ документ по ЗАДС, са открити в личен багаж, също на български гражданин, при митническа проверка на служители от ГД МРР в района на ГКПП Силистра на 24 май.

Също на 24 май митнически служители на Митнически пункт Калотина откриват 828 кутии /16 560 къса/ цигари от различни търговски марки с български акцизен бандерол, при проверка на напускащ страната лек автомобил, управляван от български гражданин. Шофьорът не е представил документ по ЗАДС за превозваните цигари.

Откритите общо 3858 кутии цигари при тези три случая са иззети. Срещу нарушителите са съставени актове за установените административни нарушения.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама