Тръгва делото срещу убиеца на Виктория Маринова

06:50, 22 апр 19 25 1615 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разпоредителното заседание по делото за убийството на журналистката Виктория Маринова ще бъде разгледано в зала № 8 на Съдебната палата в Русе.

На 19 март окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев съобщи, че досъдебното производство за смъртта на Виктория Маринова е приключило и Окръжна прокуратура – Русе е изготвила обвинителен акт, с който единственото обвиняеми лица по делото Северин Надеждов Красимиров е предаден на съд. Той ще отговаря по три обвинения – извършени от него блудствени действия с Виктория Маринова, за изнасилване на телевизионната водеща и за убийство, извършено умишлено, по особени мъчителен начин, с особена жестокост.

Северин Красимиров иска съкратено производство

Георги Георгиев посочи, че дори само заради убийството законът предвижда най-тежкото наказание доживотна присъда, но не се знае как ще процедира адвокатът на обвиняемия по време на делото и че съществува варианта при съкратено производство и самопризнания за облекчена присъда. Според Георгиев, обвиняемият е признал за всичките си престъпления, включително за изнасилването на Виктория и извършеното от него убийство. Адвокатът на Красимиров подаде молба за съкратено производство, с което отпада възможността за най-тежките присъди за обвиняемия.

Административният директор и водещ в русенската телевизия ТВН Виктория Маринова бе убита и изнасилена на 6 октомври 2018 г. до бетонната алея край Дунав, където бе спортувала. Северин Красимиров бе задържан четири дни по-късно в дома на майка си в Германия и върнат в България.

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Северин Красимиров

21-годишният ром бе подложен на комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза, за да се установи дали е вменяем и може ли да носи наказателна отговорност. Той лежа един месец в психиатричното отделение на затворническата болница в Ловеч, където бе наблюдаван и изследван от специалисти. Заключението им бе, че Северин страда от лека степен на умствено изоставане, има личностно разстройство, но към момента на извършване на престъплението и след това е разбирал свойството и значението на постъпките си.

Германия екстрадира предполагаемия убиец на Виктория Маринова

На досъдебното производство Северин Красимиров се признава за виновен и даде подробни обяснения, които потвърждават становището на прокуратурата относно мотива за извършване на престъплението. Освен обясненията на убиеца, прокуратурата разполага с множество веществени доказателства, с дрехите, с които Северин е извършил престъплението и по които е открита ДНК на Виктория, с вещите, които той е взел от жертвата и се е опитал да укрие. Прокуратурата смята, че разполага с достатъчно доказателства, които доказват нейните обвинения срещу рома.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама