200 души останаха без ток в Русе заради чужди задължения

09:40, 22 мар 19 / Общество 25 243 Topnovini
1

Близо 200 души останаха без ток заради натрупан дълг от 48 000 лв. Въпреки че хората си плащат редовно сметките, местното енерго прекъсна електричеството на цял блок. Обитателите му са в безизходица, защото дългът не е техен, съобщи bTV.

Подозренията на собствениците на жилища са, че плащат и чужди сметки. Още повече, че спирането на тока изненадващо остави без електроенергия половината квартал, включително и съседната автомивка.

Присъствието на техници от енергото, които възстановиха захранването в квартала, изнерви допълнително хората.

Хората от 12-етажния блок от месеци настояват за индивидуални партиди, но без успех. От енергодружеството отказват информация как се трупат огромните сметки, тъй като те не са титуляри по общата партида. Тя пък се води на юридическо лице, чийто управител не може да бъде открит.

Заради липсата на ток много от хора още снощи са напуснали жилищата си, за да потърсят подслон при близки и роднини. От етажната собственост са внесли възражение за спирането на тока, както и жалба в прокуратурата, но до момента отговор от там няма.

В официална позиция от енергодружеството заявиха, че всички законови възможности за решаване на проблема са изчерпани и се налага да прибегнат до крайната мярка. В противен случай има реален риск нарастващият дълг да стане несъбираем.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани