Километрични опашки от тирове по Дунав мост при Русе заради ремонта

13:25, 18 дек 18 / Общество 25 678 Topnovini
1

Ремонтът в района на Дунав мост при Русе е преустановен. Той трябваше да приключи до дни, но заради ниските температури не може да се полага асфалт. Така опашките от тирове ще продължат да се трупат и от двете страни на границата още поне няколко месеца, съобщава БНТ.

Ремонтните дейности в района на Дунав мост при Русе започнаха през май с обещанието до няколко месеца да приключат и да сложат край на километричните опашки от тежкотоварни камиони. До момента обаче единствено е факт разширението на пътя от кръговото кръстовище при граничния пункт към Силистра. Новото трасе при влизане в страната през зона „Изток" на Дунав мост обаче все още не работи и превозните средства се пропускат само през старата зона „Запад" в двете посоки.

По празниците над 20 000 автомобила на ден преминават границата, като опашките от тирове се извиват от двете страни на реката.

Окончателно решение на проблемите с трафика на българо-румънската граница се очаква едва с изграждането на втори мост над река Дунав край Русе.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани