Километрични опашки от тирове по Дунав мост при Русе заради ремонта

13:25, 18 дек 18 25 1579 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ремонтът в района на Дунав мост при Русе е преустановен. Той трябваше да приключи до дни, но заради ниските температури не може да се полага асфалт. Така опашките от тирове ще продължат да се трупат и от двете страни на границата още поне няколко месеца, съобщава БНТ.

Ремонтните дейности в района на Дунав мост при Русе започнаха през май с обещанието до няколко месеца да приключат и да сложат край на километричните опашки от тежкотоварни камиони. До момента обаче единствено е факт разширението на пътя от кръговото кръстовище при граничния пункт към Силистра. Новото трасе при влизане в страната през зона „Изток" на Дунав мост обаче все още не работи и превозните средства се пропускат само през старата зона „Запад" в двете посоки.

По празниците над 20 000 автомобила на ден преминават границата, като опашките от тирове се извиват от двете страни на реката.

Окончателно решение на проблемите с трафика на българо-румънската граница се очаква едва с изграждането на втори мост над река Дунав край Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама