Тридневен джазфестивал събира български и чуждестранни музиканти в Русе

18:00, 14 ное 18 / Култура и наука Сподели в: 25 812 Topnovini Автор: Topnovini
1

В продължение на три дни Русе ще бъде под звуците на джаз музиката. Джазфестивалът започва от утре до 17 ноември /събота/, включително, в Доходното здание в Русе. Четирийсет и третото издание ще предложи на публиката "букет" от най-добрите български и европейски музиканти, съобщават от общинската управа в крайдунавския град. 

Първата фестивална вечер ще открият Антони Дончев квартет, със специалното участие на Флориан Вилайтнер - млад германски цигулар, композитор и аранжор, който концертира с огромен успех и на класическата, и на джазсцената. След тях публиката ще чуе Михаил Йосифов с проекта "Микстет".
Втората фестивална вечер открива триото Стоян Янкулов - Стунджи, Ясен Велчев и Ивайло Звездомиров, които ще представят интересна фънкипрограма. След тях са Марио Станчев квинтет с програмата "Маднес Тенорс". 

В последната фестивална вечер гости ще бъдат младото италианско трио на Даниеле Кордиско - пиано, китара и контрабас, и литовците "Дайниус Пулаускас Груп". 

Първото издание на фестивала в Русе се организира през 1975 г. от доайена на българския джаз Петър Петров - Парчето, който почина през януари 2013 година. След смъртта му художествен ръководител на джазфорума стана неговият син Борис Петров.

Организатори на фестивала са община Русе, Клубът на дейците на културата и фондацията "Петър Петров Парчето". 

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани