Полицията напусна ромските квартали в Русе, обстановката е спокойна

13:40, 29 окт 18 25 1299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оперативната обстановка в Русе е спокойна. Вече няма напрежение в двата ромски квартала „Тракцията” и „Селеметя”, каквото беше създадено в началото на месеца, а преди седмица си е заминала и жандармерията, която го охраняваше след убийството на Виктория Маринова. Това заяви директорът на ОДМВР- Русе старши комисар Теодор Атанасов, пише ''24 часа''.

По неговите думи, в областната дирекция в дунавския град не са подавани сигнали от други жени, спортуващи покрай Дунав, които да са били обект на сексуално, или физическо насилие. Няма данни и самата Виктория да се е жалвала седмица преди убийството в полицията, обясни Атанасов.

Той оценява много положително обявения на четвъртия ден от смъртта на Виктория Маринова и свързан с убийството на телефонната водеща телефон за сигнали от граждани. Хората, които разполагат с информация, касаеща извършеното тежко криминално престъпление, бяха поканени да позвънят на телефон: 0889 562407, за да помогнат със сведенията си на полицията. „Имаше много обаждания от граждани, готови да ни помогнат на разследването по случая с Виктория. Хората се вълнуваха и наистина помогнаха на полицията”, каза Теодор Атанасов.

Според шефа на ОДМВР-Русе, дунавският град се нарежда сред населените места със сравнително ниска престъпност в България. Атанасов отказа да коментира други теми по разследването около задържания ром Северин Красимиров, тъй като го води прокуратурата. 40,7 % от извършените тук престъпления са кражби, като е регистрирано намаление на грабежите и на незаконното отнемане на автомобили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама