Германия екстрадира предполагаемия убиец на Виктория Маринова

20:15, 17 окт 18 25 3206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Северин Красимиров, който е заподозрян за убийството на Виктория Маринова, пристигна в България с полет от Франкфурт. Служители на Главна дирекция “Охрана” изведоха Красимиров от задната част на самолета, в който пътува и представител на германските власти, за да следи дали са спазени човешките му права.

Около 30 минути след пристигането на полета Северин беше отведен в Националното следствие, където ще му бъде снето ДНК. Очаква се в четвъртък сутринта Красимиров да бъде отведен в Русе, където ще се гледа и мярката му за неотклонение след като прокуратурата му повдигне обвинение.

По-рано днес правосъдният министър Цецка Цачева обясни, че условията на ареста, в който ще бъде настанен Северин и за които настояваха да получат информация германските власти, отговарят на посочените стандарти.

30-годишната телевизионна водеща Виктория Маринова е била изнасилена и убита в Русе на 6 октомври 2018 г. Сигналът за откритото тяло на жената е бил подаден същия ден минути преди 14.30 часа.

Дни по-късно по настояване на българските власти в Германия като заподозрян за убийството бе задържан Северин Красимиров. Той е роден през 1997 г. в Русе и има криминална регистрация за кражба на цветни метали. Иззети са веществени доказателства, свързващи Красимиров с убийството.

Открито е наличие на ДНК материал върху дрехите му от жертвата и от него, както и негов ДНК материал и върху жертвата. На Красимиров задочно са повдигнати обвинения за изнасилване и убийство по особено жесток начин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама