Има заподозрян за убийството на журналистката от Русе

13:18, 09 окт 18 25 4857 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Има заподозрян по случая с убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе.

По неофициална информация на БНТ той е румънски гражданин, който има и молдовски паспорт, и е водил скитнически начин на живот.

Заподозреният е отведен за разпит в полицията.

"Полицията проверява украинец с румънски паспорт за евентуална съпричастност към убийството на 30-годишната Виктория Маринова от Русе", коментира директорът на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град старши комисар Теодор Атанасов, цитиран от БТА.

Атанасов обясни, че продължават оперативно-издирвателните и процесуално-следствените действия за откриването на убиеца. Проверяват се хора, склонни към извършването на такива престъпления. 

На обяд полицията отново отцепи мястото, където беше намерено тялото на убитата журналистка. Така беше осуетено планираното претърсване от близките на убитата, които не са доволни от действията на разследващите.

Очаква се вътрешният министър Младен Маринов да даде изявление по темата. Той е в Русе, за да координира разследването.

Сигналът за жестокото брутално убийство на 30-годишната журналистка Виктория Маринова, която е и административен директор на телевизия Ти Ви Ен в Русе, беше подаден в събота от случайно преминаващ гражданин.

Тялото и беше открито в храстите по крайбрежната алея в близост до тенис кортовете в Русе.

Хората, които разполагат с информация, свързана с извършеното тежко криминално престъпление, могат да позвънят на телефон 0889 562 407.

Протестни шествия и бдения в памет на убитата в Русе журналистка Виктория Маринова се състояха в много градове в страната. Бдения в нейна памет имаше в София, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Ямбол, Враца, Видин и Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама