Пиян вандалства в болница в Русе

14:40, 05 окт 18 25 1495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Млад мъж в нетрезво състояние е проявил агресия към персонала на Спешно приемно отделение на болница "Канев" в Русе и след като е отказал лечение, е напуснал болницата, като е разбил с крак входната врата на отделението.

Инцидентът е станал в ранните часове на днешния ден, когато в Спешно приемно отделение на Университетска болница "Канев" пристига млад мъж в нетрезво състояние, но с дълбока ортопедична травма на ръката. След като медицинският екип е започнал да обработва раната, му е било обяснено, че хирургическата намеса е неизбежна поради срязаното му сухожилие. Това обаче можело да стане едва след като изтрезнее. Мъжът се ядосал, държал се е агресивно към медиците и с ритници е разбил вратата на отделението и е напуснал болницата.

Според лекарите травмата му е толкова сериозна, че единственото място, където може да получи хирургическа помощ, е същата болница. Началникът на Спешното отделение д-р Юрий Йовков, тази нощ е потърсил съдействие от полицията за установяване и залавяне на агесивния пациент.

„Пак искам да поставя въпроса за защитата на медицинските екипи. Искам да уверя хората, че към всеки случай се отнасяме с необходимата отговорност както подобава на нашата професия и  че ние също страдаме, дори повече от гражданите, от неуредиците в системата”, заяви д-р Юрий Йовков-началник спешно отделение УМБАЛ "Канев".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама