Обраха украински бежанци

12:45, 02 май 22 25 2753 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Значителна сума пари и скъпоценности са отнети при въоръжен грабеж от украински бежанци. Пострадали от престъплението са мъж и жена, предаде БТА.

Задържани са извършителите - двама молдовски граждани. Престъплението е извършено на 28 април, в светлата част на денонощието, съобщи за БТА Мирослав Драганов, от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Бургас.

Предмет на престъплението е парична сума от 65 хиляди евро, 10 хиляди лева, бижута от благороден метал със скъпоценни камъни на стойност 30 хил щатски долара и мобилен телефон за 1800 долара. Общи коло 197 хил лв., каза  прокурор Георги Чинев по време на брифинг на бургаската прокуратура, цитиран от Нова телевизия. 

Украинците са били нападнати в апартамент в затворен комплекс в Свети Влас, където са били настанени. След почукване по вратата и на руски език се съобщава, че от поддръжката на хотела искат да извършват някакви действия. Вратата се отваря и две лица, едното от които с медицинска маска на лицето, нахлуват в стаята и превеждат в безпомощно състояние - разбирайте вързани са ръцете на мъжа, след което настоятелно искат да им се предадат парите и ценностите, които се намират в жилището, което под огрозата и заплахите, които са отпрваени, е сторено“, обясни за грабежа ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР - Бургас. Пострадалото семейство не е пожелало статут на временна закрила у нас.

Двамата молдовци са влезли в България на 2 април, уточняват от полицията. Предстои гледане на мярка за неотклонение. На лицата са повдигнати обвинения за извършен в съучастие въоръжен грабеж. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама