Морето изхвърли тялото на бесарабски българин край Созопол, друг се издирва

11:18, 03 сеп 22 25 3656 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Вчера около 15.00 часа следобед двaма бесарабски българи - Дмитри Чобанов и 18-годишният Данила Юраш, влизат да се къпят в морето. Час по-късно съпругата на Дмитри подава сигнал на тел. 112, че на брега са само дрехите на мъжа и племенника ѝ, но и тя не е сигурна дали са влезли в морето, или се разхождат по брега. Снощи е било невъзможно да се извърши каквато и да е била спасителна операция, тъй като морето е изключително бурно и имаше и гръмотевична буря, пише БГНЕС.

Морето е изхвърлило тялото на Данила Юраш в скалите близо до Райския залив в Созопол рано тази сутрин. Доброволци и полиция продължават да обследват бреговата ивица в търсене и на другият изчезнал.

Предвид високото вълнение с ураганни пристъпи не е възможно катер на Гранична полиция или Морска администрация да правят огледи по вода, тъй като е изключително опасно. Доброволци с дронове обследват територията по въздух.

Междувременно от полицията съобщават, че вчера около 12:40 ч. в района на къмпинг Гардения в Лозенец е изплувало тялото на 67-годишен удавник от София. Въпреки оказаната спешна помощ човекът е починал, пише БНТ.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама