Рекордна посещаемост на тазгодишния Рибен фестивал в Царево

14:35, 08 сеп 20 25 1967 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету
Превърналият се в една от емблемите на Община Царево, за десета поредна година „Рибен фестивал“ на пристанище Царево събра хиляди туристи и жители на общината.
 
Тази година за десета поредна година юбилейна се проведе фестивалът, който счупи рекордите по посещаемост, затвърждавайки събитието като най-доброто и обичано по цялото Черноморие, а пристанището в Царево се оказа тясно за всички желаещи да се включат в събитието. Рибен фестивал 2020 се организира от Община Царево под патронажа на кмета инж. Георги Лапчев. Фестивалът бе официално открит в 18:00 часа от кмета на общината и уникалните Ники Станоев и Ути Бъчваров. Кметът посрещна и награди финалистите от регата „Георги Демирев“ 2020, както и поздрави участвали във вело състезанието и даде старт на кулинарната надпревара.
 

Програмата бе наситена с много изпълнители и много изненади, а водещият Ники Станоев веселеше всички присъстващи на рибния фест. Известни български артисти и гости присъстваха в Царево, за да усетят за пореден път тръпката от уникалното кулинарно шоу. Лицето на фестивала Ути Бъчваров отново сготви хиляди порции миди с ориз, по оригинална царевска рецепта. Той зарадва всички със своите кулинарни изпълнения.

По традиция празничната програма не мина и без прословутото състезание за най-вкусна рибена чорба. Отборите на „Драгоевски риболовци“ , отбор „Пънчетата“, отбор „Докторите-Плевен“ , отбор „Варна Аверите“ и отбора на „Пожарникарите Царево“ се включиха тази година в надпреварата по приготвяне на най-вкусна рибена чорба. За поредна година като гости на фестивала участваха и представители на Военноморска база „Атия“, които се представиха чудесно в приготвянето рибената чорба.
 

Снимки: Община Царево

След дълги колебания и много внимателно оценяване първото място в надпреварата бе присъдено на отбра на „Докторите-Плевен“, а на второ място се класираха отборите на „Пожарната в Царево“ и „Варна Аверите“. Истински фурор сред гостите на Царево направиха изпълнителите PIF, Дара, АLIE Grade, Гого Лидаки, които пяха на единствената сцена в България, изградена изцяло в морето. Грандиозното събитие, превърнало се в най- големия и вкусен Фестивал на Южното Черноморие, завърши със зрелищна заря на пристанището в Царево.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама