26 грузинци бедстват в Бургас, Турция им отказва достъп

15:29, 22 мар 20 25 2138 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

26 грузинци бедстват в Бургас, съобщава БНР. Те са влезели през зелена граница в страната ни с автомобили, но в момента заради рестрикциите не могат да излязат.

Причината е, че Турция отказва да им осигури зелен коридор. В Бургас се очаква утре да пристигне самолет със 150 българи, пребивавали във Великобритания. На още осем грузинци в Бургас е наложена карантина. Те са влезли през зелената граница от Румъния и Сърбия, обясни кметът на Бургас Димитър Николов.

Заболелите от COVID-19 в България са вече 174 (ИНФОГРАФИКА)

"Една част от тях са с микробуси, една част с леки автомобили. Има четири шофьора на тежкотоварни автомобили, още четири че пътуват с ТИР-ове към Бургас. За тези, които са в ТИР-овете сме обособили временен паркинг. На този паркинг ще им осигурим мобилна тоалетна и мобилна мивка, а на всички останали сме подсигурили подслон в базата на община Бургас", заяви Николов. 

На грузинците не им е позволено да излизат от мястото, където са настанени, има и поставена охрана. За утре е планирано кацване на летище Бургас на самолет от Англия със 150 души. С тях ще се процедира по същия начин, както на летището в София, обясни Николов.

"Ще бъде измерена температурата, попълнени декларации. Пътниците са от цяла Югоизточна България, даже и от Северна България има".

Досега шест души са с потвърдени проби за коронавирус в Бургас, четири от тях са медицински лица.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама