От общината са категорични, че детската градина в Черноморец е безопасна

14:00, 21 ное 18 25 1093 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Майка на дете  от детската градина „Делфинче“ в Черноморец изрази притеснения за състоянието на сградата. От община Созопол  работят по проблема от много месеци, но най- важен беше въпросът с изясняване на причините за тези пукнатини. Планираният вътрешен ремонт, за който родителите настояват, идва след обследване на подпочвените води и ремонт на цялата канализация на сградата, обхванати са всички дъждовни води, предприети са дейности, така че теренът да остане сух.

Вяра Милчева, началник отдел Образование пояснява пред БНР:

''Беше назначена експертна комисия, специалисти от общината и съответни фирми, направиха оглед през август или септември. Дадоха препоръки така че, да се предотвратят пукнатините в една от занималните. Изрично е подчертано от експертите, че това са пукнатини по НЕносещите елементи на сградата и се работи по това изпълнение.''

Направено е отводняване на подпочвените води, така че да се довърши ремонта на занималнята, няма проблеми с конструкцията на сградата няма опасност за децата. Констатациите отново обобщава Вяра Милчева:

''След огледа от специалисти: не са установени застрашаващи конструкцията на сградата пукнатини. От предписанията на инженер, който е специалист по ВиК на практика е направено отводняване на терена и ремонт на цялата канализация на сградата като са обхванати всички дъждовни води. Теренът на този етап е подсушен, а това е изключително важно, защото основна причина за тези появили се цепнатини в занималнята са точно тези подземни води, този проблем е отстранен теренът е сух и се пристъпва към вътрешен ремонт.

И когато възникнат такива въпроси родителите винаги са добре дошли да разговарят с мен, да си изясним нещата, ако останат недоволни, тогава наистина да си търсят правата, но няма опасност, работим по проблема от месеци. Дейностите  не се финансират  от отдела по образование, а по Капиталова програма на Общината.''

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама