Пътната обстановка в страната е нормална при зимни условия (обновена)

09:40, 19 ное 18 / Общество Сподели в: 25 1694 Topnovini Автор: Topnovini
1

Първи сняг образува по-съществена снежна покривка в голяма част от България. Най-много е натрупалото количество в Плевен - 23 сантиметра.

Пътят София – Варна в района на Велико Търново се оказа едно от големите предизвикателства за шофьорите през нощта. Обилният снеговалеж за кратко покри пътната настилка и сля платната за движение в едно. Движението през Прохода на Републиката се осъществяваше нормално.

Проходът Шипка осъмна с 20-сантиметрова снежна покривка. Настилката и по южния, и по северния склон на прохода е заснежена, но обработена. Движението се осъществява нормално при зимни условия.

Пътищата в област Смолян са проходими при зимни условия. Около 8,30 ч. отпаднаха ограниченията за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през прохода „Превала“.

Снежната покривка на места надхвърля 15 см. Няма затворени пътища, а настилките са мокри и заснежени по високите части на планината, съобщават от областно пътно управление в Смолян.

Над 50 машини са били ангажирани в снегопочистването в Смолянска област през последните 24 часа. През нощта няма постъпили сигнали за закъсали автомобили. Има подадени сигнали за паднали дървета на пътя в Община Мадан и в смолянското село Момчиловци.

Близо 700 машини са обработвали пътните настилки през нощта, съобщиха от АПИ. Всички републикански пътища са проходими при зимни условия. 

Без ограничение за всички превозни средства е преминаването през проходите „Ришки”, „Котленски”, „Айтоски”, „Обзорски”, „Печинско”, „Предел”, „Рожен” и Прохода на Републиката. Ограничено е движението на МПС над 12 т през проходите „Троянски“, „Петрохан” и „Шипка“, над 10 т през „Вратник” и „Твърдишки”, а над 3,5 т през „Дюлински” и „Пампорово”. Целогодишно са затворени за движение „Златишки“ и „Върбишки“.

Няма въведени ограничения по пътищата в Кюстендилско; движението е нормално, при зимни условия, каза дежурният в Областното пътно управление /ОПУ/. Пътните настилки са мокри и хлъзгави, видимостта е ограничена заради мъгла. Снежната покривка е незначителна. Около 20 см е снегът в Осоговската планина.
Пътищата се почистват и опесъчават, допълниха от ОПУ.

Снощи и през нощта в Монтана и региона падна сняг, но пътищата навсякъде са почистени и опесъчени, и са проходими при зимни условия. Дебелината на снежната покривка в областта е 15 см, температурата е от нула до минус 4 градуса. Шосето в старопланинския проход "Петрохан" /1760 м/ е почистено и от там преминават много автомобили, пътуващи от Монтана и Берковица за София. Наложена е забрана за камиони с тегло над 12 тона и за автомобили с летни гуми.

До 12 см достига снежната покривка на места в област Русе. Всички пътища са проходими при зимни условия - почистени и обработени със сол срещу заледяване. В региона са работили 29 машини. Обилен снеговалеж е имало между полунощ и 3.00 часа, като в определени участъци е валял и леден дъжд. 

Пътищата в област Търговище са мокри, няма въведени ограничения за движение. Това съобщи за БТА дежурният в Областно пътно управление в Търговище.
Над региона тази нощ валя дъжд, примесен на места със сняг. По високите части на общините Антоново и Омуртаг има образувала се снежна покривка, но пътните платна са чисти. 

 

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани