Борисов: След Кирил Петков всеки е готов да е премиер

11:23, 10 окт 22 / Политика 25 3108 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В момента има над 200 човека, готови за премиер. След Кирил Петков всеки може да бъде. Имаме ли написано върху какво депутатите ще гласуват, все мераклии ще се намерят. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос има ли готово предложение за премиер за редовно правителство.

Трябва да се смирим

„Трябва всички да се смирим, показват резултатите от изборите.(...) Войната е все по-жестока и страшна. Ние се нуждаем от правителство и парламент и затова предложихме неутрални хора – доказано неутрални, защото е ясно, че ние не се харесваме, иначе ще сме в една партия. С голямо уважение се отнасям към „Възраждане“ и много по-лесно би се работило с тях, защото са сериозни хора. Проблемът там е идеологически, защото няма на какво да стъпим като темели – те са за референдум за членството ни в НАТО, против еврозоната и да не се помага на Украйна. Това са неща, които противоречат на нашите първи точки в програмата, а по тях имаме съвпадение с ПП, ДБ и ДПС. Ние именно там търсим възможности.“, каза Борисов, цитиран от БНТ.

Той отново изтъкна, че от ГЕРБ не предлагат коалиция, защото тя е невъзможна. „Но има политики, 5-6 неща, по които можем да имаме единомислие и да прекараме държавата през кризата. Защото, ако ние не успеем с мандата, няма как да се случи и с другите два“, уточни Борисов.

На въпроса възможно ли е правителство с мандата на най-малката партия в парламента – „Български възход“ на Стефан Янев, той отговори, че политическата сила има подкрепата на по-малко хора, отколкото е разликата между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“. Как Стефан Янев ще дойде и ще иска от големите партии подкрепа за политика, попита Борисов, цитиран от bTV.

Борисов с нов църковен орден

Лидерът на ГЕРБ получи от старозагорския митрополит Киприан ордена „Св. Игнатий Старозагорски“ за финансовата подкрепа за изграждането на едноименната църква в Стара Загора. „Вярата на хората е най-важното нещо и сме се старали да помагаме в това отношение. Ще продължим тази политика“ каза Борисов, за когото това е поредно църковно отличие.

Старозагорската митрополия награди Митрофанова

Лидерът на ГЕРБ е носител на най-високото църковно отличие у нас - орден „Св. цар Борис -Покръстител” - първа степен, но колекцията му включва още ордени от Варненската и Ловчанската епархии.

Църква за политическа употреба

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:53, 10 окт 22

Ей този токсичен човечец не вижда ли, че заради него сме на дъното на Европа. Некадърен, крадец, наглец, необразован, но хитра лисица. Стои на два стола , единият към Путинива Русия, другият уж към Европа, дрън дрън!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама