Четири еликсира за енергичен старт на деня

07:45, 23 авг 22 / Любопитно 25 1747 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Изборът на подходяща напитка сутрин помага не само да се чувствате енергични, но и да поддържате здрави червата си. Това твърди Джен Брунинг от Академията по хранене и диететика.

Защо студените напитки са вредни?

Според него най-препоръчваните от диетолозите напитки са: вода, кафе, доматен сок и плодови коктейли. Водата трябва да се пие сутрин, тъй като след сън тялото е дехидратирано. Тя помага за раздвижване на храносмилателната система и предотвратява проблемите с изхождането и освобождаването от токсини с изпражненията.

Определиха най-опасните за мозъка напитки

Кафето също така стимулира храносмилането; освен това то помага за прочистването на червата и има положителен ефект върху полезните бактерии. Експертите препоръчват в кафето да не се добавя захар или сметана. Доматеният сок съдържа фибри, които помагат за стартиране на храносмилателния процес. И накрая, смутитата и плодовите коктейли могат да да се приготвят с горски плодове, ленено семе или семена от чиа, като в този случай червата ще се обогатят с пробиотици, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама