Топ 5 новини от седмицата

08:00, 10 окт 21 25 1854 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Екипът на Topnovini.bg подбра петте най-четени новини от седмицата:

1. Пеевски излезе от Досиетата „Пандора“

Бизнесменът и бивш депутат от ДПС Делян Пеевски е един от двамата български политици, които са разкрити в рамките на мащабното разследване Досиетата „Пандора“. Разследването извади на светло стотици световни лидери, влиятелни политици, милиардери, известни личности, религиозни лидери и наркотрафиканти, които са укривали инвестициите си в луксозни жилища, имоти на брега на морето, яхти и друго имущество през последния четвърт век.

2. Как ИТН изпусна коня в реката

Има един хубав български израз, който гласи: „Изпусна коня в реката“. Най-общо значението е, че някой се намира в лошо положение. Или казано по народному – съвсем го е закъсал. Нещо такова именно се случва с „Има такъв народ“. В рамките на няколко месеца партията на Слави Трифонов преживя истински възход и истинско падение. От първа политическа сила, социолозите вече дават на ИТН четвъртото място, въпреки че от формацията отричат смисъла от тяхната работа. Но за този бърз изгрев и най-вероятен залез те могат да винят само себе си.

3. Пеевски бе на разпит в ДАНС

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски дойде на разпит в ДАНС. Той се яви в агенцията за национална сигурност, след като вчера се разбра, че името му фигурира в Досиетата „Пандора“ - международно журналистическо разследване за скрита офшорна собственост на политици и бизнесмени. В агенцията той прекара по-малко от час, а пред медиите обеща, че ще се показва в публичното пространство и тепърва ще станат ясни нещата за много хора.

4. Милен Михов е уволнен от ВТУ

Издигнатият от ВМРО за кандидат-президент доц. Милен Михов се оказа дисциплинарно уволнен отВеликотърновския университет. От учебното заведение опровергаха изнесената от партията информация, че той все още преподава история във ВТУ.

5. Радев отговори на критиките на Панов и поканата на Герджиков

Държавният глава Румен Радев отговори на критиките на опонента си за президентския пост Лозан Панов, че е "фалшив герой". "Аз съм човек на дълга. Претенциите, че са герои, оставям на други", посочи той. Радев изрази готовност да излезе на дебат срещу другия си конкурент за "Дондуков" 2 проф. Анастас Герджиков. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама