Дончева за кабинета на „Има такъв народ“: Персони без капацитет

09:34, 07 авг 21 / Политика 25 3956 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Зам.-председателят на парламента и депутат от „Изправи се. БГ! Ние идваме“ Татяна Дончева остро разкритикува предложения от „Има такъв народ“ (ИТН) проектокабинет и обяви, че „няма да носим отговорност за безумни решения“. От думите ѝ се разбра, че формацията няма да подкрепи настоящия кабинет, макар да не е взето окончателно решение. 

Не очаквайте групата да гласува разделно“, каза Дончева пред БНТ и уточни че, същото важало за „Демократична България“. „Не очаквайте двете групи да гласуваме различно всяка помежду си“, посочи тя и добави, че ще подкрепят, ако са сигурни, че министрите могат да свършат работа и дали посоката е правилна.

Мандатът на „Има такъв народ“ е върнат: Иво Атанасов е кандидатурата за правосъден министър

Персонални промени на кабинета, само един поназнайва в сферата си

По думите ѝ шанс да се получи подкрепа за кабинет на ИТН е да се направят персонални промени в последния момент. „В това правителство, в тези персони, няма хора, които имат капацитет. Казвам го откровено и с много тревога. Това, което ние събрахме до момента - откроява кандидатката на социален министър като единствения човек, който поназнайва от сферата си. Не говорим за хората, за които интернет бълва с различни особености от биографията“, каза тя.

Петър Илиев представя Барбадос или българските национални интереси?

Дончева разкритикува Петър Илиев – кандидатът за вицепремиер и министър на вътрешните работи, за когото има съмнения, че е плагиатствал. „Когато тикате за вътрешен министър един персонаж, който е почетен консул на офшорна зона и в чиято адвокатска кантора има шест счетоводителки, не за да се занимават с правни консултации, а за да се занимават с финансови транзакции, тогава трябва да се запитате почетният консул на Барбадос дали представя Барбадос или българските национални интереси. Че ще отговаря и за службите и как по-точно ще отговаря за финансовото разузнаване“, добави тя.

По думите ѝ начинът, по който се „тика“ Петър Илиев, след като е станало ясно, че е обществено неприемлив, е „проява на наглост и нахалство“.

В 12 без 5: Момчил Иванов се отказа да бъде правосъден министър

Чалгизирането, профанизирането и простащината са станали норма

Според нея през последните 20 години чалгизирането, профанизирането и простащината са станали норма на поведение и „няма как това да не даде плодове“. „Добре, ние сме съвременници на това време. Трябва някак да излезем от това положение. Дали се е сменил кандидата за правосъден министър с друг, който горе-долу е същата работа – за нас наистина е без значение“, посочи Дончева.

Другите предложени министри минавали „между капките“

Тя обърна внимание и на кандидатите за министри, които до момента минавали „между капките“.Предлага се държавните финанси да се управляват от едно лице, което в последните години си изкарва хляба като вещо лице в СГС. Няма как с договор на вещо лице от СГС да се издържате“, каза Дончева по адрес на Пламен Данаилов, предложен за министър на финансите. „Тук не говоря за подозрения. Тук въпросът е, че всички предложени в кабинета трябва да се знае къде са завършили, с какво са завършили. Какво са работили и с кого са работили. Това е съвсем задължително. Такива неща не бяха представени нито пред нас, нито до момента съм видяла някой да ги вади. И смятам, че това е изключително тревожно“, каза тя, цитирана от Mediapool.

Дончева повтори, че няма как да има честна кампания, а Слави Трифонов „не е и няма да бъде политически лидер“, защото няма възможности и капацитет.

Кой кой е в ремонтирания проектокабинет на „Има такъв народ“?

„В декларацията са написани откровени глупости“

Тя обясни, че „думичките“ в декларацията с приоритетите на евентуалното управление на ИТН са важни, защото показва намерения. „В декларацията са написани откровени глупости“, каза тя и изброи примери като посочи, че няма как в нея да са обобщени общите приоритети на различните партии.

Питам Румен Гечев: След като Слави Трифонов каза, че Асен Василев му е някак ляв, ти какъв му се падаш?А той ми отговори: „Аз съм извън скалата“, добави Дончева по повод това, че ИТН преговаря с БСП, но служебният министър Асен Василев бе определен от Трифонов като ляв.

Новите партии в парламента се изпокараха още преди да се разберат

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:27, 10 авг 21

Слави Трифонов е смешник напразно българския народ е гласувал за него

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама