В 12 без 5: Момчил Иванов се отказа да бъде правосъден министър

09:29, 06 авг 21 / Политика 25 3961 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Поради лични причини кандидатът за правосъден министър на „Има такъв народ“ Момчил Иванов се е отказал. Това съобщи наминираният за премиер Пламен Николов.

Новината за оттеглянето на Иванов идва броени часове преди да изтече срока, в който „Има такъв народ“ трябва да върне мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

Непознатият доскоро на широкат общественост юрист доби национална популярност след номинацията му за правосъден министър. Няколко дни по-късно наяве излязоха негови предишни статуси във Фейсбук, в които напада Демократична България, медиите Дневник, Капитал и Свободна Европа, както и странни коментари, в които кани своя бивша студента по жартиер на червения килим, за да преразгледа оценките.

Самият Иванов обяви, че не е писал част от съобщенията, а е станал жертва на хакерска атака.

„Всичко онова, което се наложи да преживее като изказвания и публикации, не позволява на неговото достойнство да продължи с тази сага“, обяви Пламен Николов на брифинг в парламента. Новината е изненада и за „Има такъв народ“, които обявиха, че скоро ще излязат с нова кандидатура за поста.

Това нищо не променя за ДБ

Председателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира, че оттеглянето на правосъдния министър не би променило позцията им за предложения кабинет от „Има такъв народ“.

„Ние наистина ще си вземем решение на колективните органи. В цялост това за нас не променя нещата, защото самият факт, че такава кандидатура изобщо е била възможна, продължава да е факт“, каза той, цитиран от БНР.

„Демократична България“ обаче още не взела решение дали да подкрепи предложения кабинет с мандат на „Има такъв народ“.

Хаджигенов се обяви за още промени 

Зам.-председателят на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме“ Николай Хаджигенов смята, че трябва да има още промени в предложения от „Има такъв народ“ кабинет, наприме предложения за вътрешен минитър Петър Илиев, който ще бъде проверяван за плагиатство.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама